En vandskade påvirker både boligen og pengepungen. Her får du tips til gode ting at tænke på omkring vandskade reparation og håndtering, hvis uheldet er ude.
Reparation af vandskade skal ske så hurtigt som muligt, så de ikke forårsager mere skade, end den allerede har. Vandskader opstår ofte i køkkenet, vaskerummet, kælderen eller badeværelset, hvor der er vandrør og fugt, men uanset hvor det starter, kan store dele af boligen i værste fald blive ramt. Bor du i lejlighed med naboer nedenunder, kan en vandskade sive ned til underboen og give problemer dér. Derfor er det vigtigt at håndtere skaden med det samme.
Kontakt os hos Norh og vandskade service København
Vandskader opstår normalt, når rør begynder at lække et sted eller når der kommer vand ind udefra. Måske går opvaskemaskinen i stykker, der er tilstopning i afløbet, drypper fra taget, drypper fra lofter eller måske oversvømmelse i kælderen på grund af indtrængende vand udenfor. Der skelnes dog normalt mellem vandskader og fugtskader.
Vandskader er primært forårsaget af vand som løber. Fugtskader er forårsaget af høj luftfugtighed indendørs
Sidstnævnte bemærkes normalt først efter en tid, hvor skimmelsvamp breder sig i vægge og gulve og danner den ildelugtende lugt. Skimmelsvamp kan til gengæld forårsage allergier og medicinske tilstande som hovedpine, vejrtrækningsbesvær og astma. Så hvis du mistænker fugt, så er det vigtigt at få fugten håndteret, f.eks. om du mistænker fugt i loftsrummet, lej en affugter f.eks.
Har du parketgulve derhjemme og har fået en vandskade, der har spredt sig under gulvet, svulmer parkettet som regel op og hæver sig til sidst. I så fald skal du brække gulvet op og renovere det. Det kan blive en dyr historie og har du ikke en god forsikring, der dækker vandskader, kan det blive dyrt. Her en en video som viser hvordan du kan reparere små vandskader i trægulve eller reparere parketgulve.
Forsikringer kan have forskellige betingelser for, hvordan de erstatter vandskader og reparation af vandskade, og hvad der kræves for, at forsikringen dækker, hvis uheldet er ude. Den type bolig, du bor i, kan også spille en rolle. Tjek i dine forsikringsbetingelser, hvad der gælder for dig. Vi hjælper også dig med at føre en dialog med forsikringen.
Det er altid godt at tjekke vilkår og betingelser omkring vandskade i din boligforsikring eller ejerlejlighedsforsikring, da vandskader kan være dyre at reparere selv. Er du ejerlejlighedsejer, er det dig, der har hovedansvaret for udbedring af skaden via dit forsikringsselskab. Er skaden sket i fællesarealerne, er det i stedet ejerlejlighedsforeningen, der står for håndteringen.
Bor du i en lejebolig, skal du straks kontakte ejendommens ejer, hvis der opstår vandskade. Sådanne skader er normalt dækket af ejendommens forsikring, især hvis vandskaden fx har ramt fællesarealer som vaskerum og lignende.
Er du ansvarlig for reparation efter vandskaden eller genetablering af vandskade i din lejlighed, kan du bruge ansvarsforsikringen i din indboforsikring.
Hvis der bor nogen under dig, og du har en vandskade på dit gulv, bør du kontakte din nabo og spørge, om han er blevet ramt, så han eller hun også har en chance for at håndtere det med det samme. Hvis du bemærker, at du begynder at få vandskader fra taget, kan det skyldes naboen ovenover eller et utæt tag. Gå ovenpå og diskuter med ham og udlejeren, hvad der kan være sket.
Forsikringsselskaber kan håndtere vandskader på lidt forskellige måder. Det er ofte sådan, at indboforsikringer og boligforsikringer dækker de skader, vandet forårsager. Det kan være løsøre samt vægge, lofter og gulve. Det behøver dog ikke at referere til den genstand, der har forårsaget lækagen, såsom en opvaskemaskine. I forsikringen kan du få hjælp til at renovere skader på selve bygningen.
Gør dette:
1. Sluk for vandet, når du bemærker en lækage eller vandskade
2. Prøv at lokalisere skaden
3. Tør så tørt som muligt, hvor vandet er sivet eller løbet ud
4. Flyt løse ting og genstande, der kan blive påvirket af vandet
5. Kontakt dit forsikringsselskab straks efter opdagelse af vandskaden, kontakt herefter håndværkere til at reparere vandskade og affugtning af vandskaden.
I nogle tilfælde kan forsikringsselskabet sende en kontrollant ud, som undersøger og dokumenterer skaden. Nogle gange er det nok med billeder osv.
I en forsikring har du ofte en selvrisiko, det vil sige et beløb, du selv skal betale, før virksomheden udbetaler erstatning. Du kan selv vælge det selvrisiko niveau, du ønsker, når du tegner din forsikring. Du kan se det samlede beløb i din forsikring.
Hvis forsikringsselskabet ikke ønsker at erstatte vandskaden, kan du kræve, at de skriftligt begrunder deres beslutning og forklarer, hvilke punkter i forsikringsbetingelserne de hælder til. Hvis du mener, de er forkerte, kan du klage over afgørelsen. Læs mere om, hvordan du går videre, hvis du har en tvist med et forsikringsselskab. Vi forsøger også at være til hjælp når forsikringen ikke dækker.
Kontakt os nu for reparation af vandskade samt affugtning i København og Nordsjælland.
Skriv til os her og vi vender tilbage til dig indenfor 24 timer, er du interesseret i et tilbud på tømrerarbejde i Storkøbenhavn så kan du indhent et tilbud her.